main logo
505

Drumul deșeurilor. La ce este folosit gunoiul reciclat

Apa, mâncarea şi aerul pe care îl respirăm devin tot mai poluate în toată lumea, iar una dintre soluţii e reciclarea deşeurilor.

Drumul deșeurilor. La ce este folosit gunoiul reciclatDrumul deșeurilor. La ce este folosit gunoiul reciclat

Se pare că această practică prinde din ce în ce mai multă popularitate şi în ţara noastră, iar unii moldoveni învață prin exemplul europenilor să selecteze gunoiul, scrie prime.md.

Drumul deşeurilor începe din curţile oamenilor. De mai bine de 10 ani, Ivan Pilchin sortează gunoiul în 4 tipuri: sticlă, plastic, hârtie şi resturi menajere, numite mai pe înţeles – deşeuri umede.

Ştie sigur că de asta depinde apa pe care o bea, mâncarea pe care o consumă şi, în mare parte, cam tot ce îl înconjoară. Bărbatul a transformat sortarea gunoiului într-un adevărat ritual, pe care vrea să-l transmită şi celor din jur.

Mai simplu spus, ce semănăm - culegem. De aici, deşeurile fac drum lung până ajung din nou pe rafturile magazinelor. Prima locație este staţia de sortare din Chişinău, unde sunt separate în funcţie de compoziţie şi culoare. În ce se transformă ulterior, s-ar putea să fie o surpriză pentru mulţi.

Dacă nu aveți tomberoane speciale în curtea dumneavoastră, continuați să separați gunoiul. Efortul nu va fi în zadar.

Iar pentru acei dintre noi care au pierdut sau aruncat lucruri preţioase şi nu au mai sperat să le găsească vreodată, cei de la staţia de sortare se pare că le mai dau o şansă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării