main logo
5671

Drumul de ocolire a satului Troița Nouă, reabilitat sub viteza melcului

Drumul de ocolire a satului Troița Nouă cu o lungime de șase km, construcția căruia a început în anul 2019, a fost dat exploatare.

Drumul de ocolire a satului Troița Nouă, reabilitat sub viteza melcului

„Este un drum cu o lungime de 6,4 km, două benzi de circulație și lățimea părții carosabile între 7,0-10,5 m. Pentru menținerea direcției generale și utilizarea optimă a cursului bazinului hidrografic, au fost prevăzute 23 de unghiuri de viraj. De asemenea, sunt asigurate condiții optime de siguranță, cu distanțe de vizibilitate pe carosabil de minimum 200 de metri, astfel încât șoferii să poată reacționa în mod corespunzător la orice situație din trafic”, se arată în mesajul Administrație de stat a drumurilor, transmite Știri.md, cu referire la bani.md. 

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a declarat că locuitorii din Troița și nu numai îl așteptau de tare mult timp. Până acum toate camioanele care se deplasau spre Ucraina treceau prin localitate. 

Drum a fost construit de la zero, pe teren gol, devenind astăzi un drum nou, sigur și executat conform standardelor europene. Costurile se ridică la 146,27 milioane de euro, iar banii au fost alocați din Fondul Rutier. Valoarea acestui proiect este de peste 146,27 milioane de lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

Lucrările de construcție a drumului au fost începute în anul 2019, iar Rutador, compania care s-a ocupat de construcție a promis că lucrările vor dura un an, însă ulterior a cerut prelungirea termenului de execuție.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării