main logo
445

Drumul de acces spre Mănăstirea Chistoleni va fi reabilitat

Contractul pentru lucrările de construcţie a drumului de acces spre Mănăstirea Chistoleni din satul Sadaclia, raionul Basarabeasca, a fost semnat ieri, iar lucrările urmează să înceapă săptămâna viitoare.

Drumul de acces spre Mănăstirea Chistoleni va fi reabilitat

"Semnarea acestui contract este un eveniment important pentru noi, dar mai ales pentru mulţi enoriaşi care, pentru a ajunge la mănăstire, sunt nevoiți să parcurgă un drum destul de anevoios atât vara, pe arșiță sau pe ploaie, cât şi iarna, când acest drum devine impracticabil", a declarat Maria Culeșov, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

"Va fi o mare ușurare pentru creștinii care, de ani de zile, vin încoace să se roage pentru mântuirea lor. Gândesc că, dacă va fi reabilitat şi modernizat acest drum, la mănăstire vor veni mai mulţi oameni de bună credință, localnici, precum şi turişti”, a afirmat  preotul duhovnic al Mănăstirii Chistoleni, Părintele Filaret.

Potrivit ADR Sud, se estimează că reconstrucţia drumului de acces spre Mănăstirea Chistoleni va facilita accesul turiștilor spre acest obiectiv de interes local și naţional, contribuind la sporirea atractivității zonei şi includerea acesteia în rutele turistice internaţionale.

Valoarea contractului semnat este de circa nouă milioane de lei, iar perioada de execuţie a lucrărilor - de șapte luni. În anul curent, pentru implementarea proiectului va fi alocată suma de peste 6,6 mln de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Mănăstirea Chistoleni este unul dintre cele mai vechi lăcașe sfinte din sudul țării. Situată la 90 km de Chișinău și la circa 6 km de satul Sadaclia, Basarabeasca, mănăstirea a fost înfiinţată în anul 1932 de Înalt Prea Sfinţitul Gurie (Grosu), Mitropolit al Basarabiei. 

În diferite perioade aici a fost închisoare pentru deţinuţi militari şi politici, fermă, spital, depozit ş.a. În primăvara anului 1997,  lăcaşul a revenit la menirea iniţială, ca mănăstire de maici, denumită „Mănăstirea Chistoleni".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării