main logo
490

Drumarii anunță cum se pregătesc de prima ninsoare din Chișinău

Lucrările de pregătire a tehnicii de deszăpezire din Capitală sunt în toi. Angajații de la „Exdrupo” dau asigurări că vor fi pregătiți să intervină atunci când va cădea prima ninsoare.

Drumarii anunță cum se pregătesc de prima ninsoare din ChișinăuFoto: moldpres.md

Solicitat de Moldpres, directorul „Exdrupo”, Marcel Zastînceanu, a declarat că în dotarea întreprinderii sunt 76 de unități de tehnică, transmite Știri.md.

Totodată, până la sfârșitul anului, autoritățile capitalei vor mai procura încă trei unități de tehnică multifuncționale, care vor fi utilizate inclusiv la lucrări de deszăpezire. 

Pentru acestea, municipalitatea a cheltuit peste cinci milioane de lei. 

„Direcția transport a desfășurat licitația și cred că până la sfârșitul acestui an, noile unități vor fi deja pe loc”, a precizat Zastînceanu.

În același timp, șeful de la „Exdrupo” a afirmat că întreprinderea are depozitate 2 mii tone de material antiderapant, iar alte circa 12 mii de tone au fost contractate și urmează a fi livrate. 

Și în acest an, în calitate de material antiderapant va fi utilizat un amestec de nisip și sare.

„În cazul în care cantitatea totală de 14 mii de tone de material antiderapant nu va fi suficientă pentru toată perioada rece, atunci o să mai achiziționăm pe parcurs, în funcție de cât de grea va fi iarna. În sezonul 2017 – 2018 au fost folosite 13 mii tone de material antiderapant, iar iarna trecută am utilizat 18 mii de tone”, a menționat sursa citată.

Întrebat dacă „Exdrupo” are suficienți muncitori pentru desfășurarea lucrărilor de deszăpezire, Zastînceanu a comunicat că întreprinderea mai are nevoie în special de mecanizatori, însă spre începutul perioadei reci a anului, funcțiile vacante urmează a fi ocupate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării