main logo
1695

Drum din Căușeni, blocat în semn de protest de locuitori din 6 sate

"Vrem drum din asfalt". Asta au scandat astăzi peste o sută de oameni din şase sate din raionul Căuşeni, care spun că nu mai pot suporta drumul care face legătura între localităţile lor.

Drum din Căușeni, blocat în semn de protest de locuitori din 6 sate

Acesta are o lungime de 15 km şi se află într-o stare deplorabilă de mai mulţi ani, transmite Știri.md cu referire la studio-l.md

În aceste condiţii, oamenii se văd nevoiţi să îndure praf, noroi, iar uneori, pe timp de iarnă, rămân chiar blocaţi în casele lor, pentru că nămeţii fac drumul inaccesibil. 

Dis-de-dimineaţă, oamenii din şase localităţi, Căinari, Chircăieştii-Noi, Ciufleşti, Baimaclia, Taraclia şi Batîr s-au adunat în satul Ciufleşti şi au protestat în mijlocul drumului, fiind nemulţumiţi că autorităţile nu iau nicio măsură de zeci de ani. 

Locuitorii mai spun că drumul nu a fost reparat niciodată în cei 40 de ani de când a fost construit, iar starea lui devine tot mai deplorabilă, din cauză că pe acolo mai circulă şi maşinile de mare tonaj. 

În urma discuțiilor cu organizatorii protestului, ei au deblocat traseul, iar persoanele care au blocat intenționat traseul au fost conduse la sectorul de Poliție nr.3 Căinari  și au fost documentate în baza art.225 Cod Contravențional.

La acțiunile de protest au participat în jur de 30-40 persoane, iar ordinea publică a fost asigurată de către 4 angajați a IP Căușeni. 

Protestul de duminică a fost organizat urmare protestului din 25 august anul curent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării