main logo
1003

Drum asfaltat de mântuială într-un sat din Florești. Localnicii scot asfaltul cu mâna

Drumul din satul Varvareuca, care s-ar repara în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, este făcut de mântuială. Asfaltul are o grosime de un deget și este turnat, fără smoală, direct pe vechiul drum de țară.

Drum asfaltat de mântuială la Florești. Asfaltul, scos cu mânaDrum asfaltat de mântuială la Florești. Asfaltul, scos cu mâna

Cel puțin asta reiese din imaginile video publicate de un internaut. Primarul localității susține că stratul dat reprezintă doar prima etapă a lucrărilor de reparație, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

Acesta arată acum asfaltul proaspăt turnat se dezlipește de pe drum cu ușurință, iar sub el se vede glodul și drumul vechi de țărână. Acesta a scos o porțiune de circa un metru, și sub ea vedem că toată porțiunea este de grosimea unui deget, adică undeva 2 cm.

Contactată de TV8, primărița satului, Nina Ivanes, afirmă că pe porțiunea de drum din imagini anterior nu a fost asfalt deloc, iar cele 2 centimeri care au fost puse reprezintă o primă etapă din procesul de reparație, iar ulterior grosimea asfaltului va fi de peste 4 centimetri ca și în altă parte. Oficialul a precizat că porțiunea dată are o lungime de vreo 50 de metri și o lățime de șase metri, iar pentru reparația ei, compania responsabilă a cerut Chișinăului o mașină de asfalt în plus. Ea susține că drumul dat „o sută de procente” va fi reparat așa cum trebuie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării