main logo
701

Droguri de circa 900.000 de lei, ridicate de polițiști: 5 reținuți

Cinci persoane au fost reținute pentru 30 de zile de polițiști, după ce au fost descoperite 1.140 de pastile psihotrope în valoare de circa 900.000 de lei.

Droguri de circa 900.000 de lei, ridicate de polițiști: 5 reținuțiFoto: poliția.md

Oamenii legii au investigat timp de trei luni activitatea a două grupări criminale care se ocupa cu transportarea pe cale de contrabandă și vânzarea în Republica Moldova a drogurilor, transmite Știri.md.

Polițiștii au efectuat mai multe percheziții în mijloacele de transport și domiciliile figuranților.

Astfel, în luna iunie, ofițerii au reținut un bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din raionul Hâncești, care a ridicat un colet expediat din Franța prin intermediul unui microbuz de rută, iar ca urmare a perchezițiilor au fost ridicate 500 de comprimate cu denumirea comercială „Subutex”, pastile cu efect psihotrop.

Totodată, a fost identificat un alt bărbat în vârstă de 39 de ani, domiciliat în Chișinău, responsabil de ridicarea coletelor în care erau camuflate drogurile și transmiterea către persoanele responsabile de vânzarea lor. În urma perchezițiilor, au fost depistate 280 de pastile „Subutex” și „Deazipex”, precum și mai multe doze de marijuana.

Ulterior, au fost reținute încă 3 persoane, două femei și un bărbat, care aveau rolul de a comercializa drogurile, iar ca urmare a perchezițiilor au fost depistate și ridicate 360 de pastile psihotrope, precum și bani care se presupune a fi obținuți pe cale ilegală.

Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate în cadrul a 3 cauze penale, iar persoanele vinovate riscă închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării