main logo
4093

Droguri de 1 milion de lei, găsite într-o mașină la vamă: 2 reținuți

Timp de două luni, oamenii legii au mers după urmele unui grup criminal, care transporta droguri de contrabandă în UE, Moldova și Rusia.

Droguri de 1 milion de lei, găsite într-o mașină la vamă: 2 reținuțiFoto: Știri.md

Membrii acestui grup au cumpărat mai multe mijloace de transport, unde au amenajat locuri speciale cu ascunzișuri pentru droguri, ulterior să le transporte din UE în Moldova, iar mai apoi în Rusia, transmite Știri.md.

La intrarea în Republica Moldova a fost oprit un mijloc de transport cu numere de înmatriculare românești, condus de un cetățean al R. Moldova și al României, care anterior a mai fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor similare.

În automobil au fost depistate circa 12 kg de droguri – „hidropon” (marihuana), împachetate în folie de staniol și material polimeric. 

Suspecții comercializau 1 kg de „hidropon” la un preț de 4.500 de euro.

Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la 1 milion de lei.

Concomitent, în urma desfășurării perchezițiilor a fost reținut organizatorul infracțiunii, care se afla la volanul mijlocului de transport, în privința lui fiind eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Actualmente sunt în căutare celelalte două persoane din acest grup.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, făptuitorii riscă o pedeapsă pentru săvârșirea de contrabandă de până la 10 ani de închisoare, iar pentru circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării