main logo
863

Droguri de 1,2 milioane de lei, aduse din Ucraina: Un cuplu, reținut

Oamenii legii au găsit o cantitate de circa 1,9 kg de droguri la un bărbat de 34 de ani și la concubina sa în vârstă de 24 de ani.

Droguri de 1,2 milioane de lei, aduse din Ucraina: Un cuplu, reținut

Potrivit estimărilor, pe piața neagră, drogurile pe care cei doi le dețineau (cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului) ar costa în jur de 1,2 milioane de lei, transmite Știri.md.

De la începutul anului 2022, cei doi indivizi primeau marfa prin contrabandă din Ucraina, în colete neînsoțite, pentru ca mai apoi să le vândă în cadrul unui magazin cu activitate pe Internet. 

Aceștia au fost monitorizați de oamenii legii timp de trei luni, iar la data de 3 martie 2023 au fost reținuți, în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri, de unde urmau să fie preluate de clienți. A urmat aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în cazul bărbatului, la solicitarea procurorilor PCCOCS și aplicarea arestului la domiciliu în cazul femeii. Totuși, procurorii vor contesta încheierea la Curtea de Apel Chișinău și vor solicita aplicarea arestului preventiv, pentru asigurarea succesului investigațiilor și tragerii lor la răspundere penală.

Ca urmare a perchezițiilor, pe lângă drogurile ridicate și accesoriile pentru comercializarea lor, oamenii legii au ridicat și un automobil de lux, evaluat la 400.000 de lei. La solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra acestuia a fost aplicat sechestru, în scopul eventualei confiscări.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării