main logo
730

Drepcăuți: PCCOCS efectuează percheziții la 2 întreprinderi

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) efectuează percheziții și totodată aplică sechestru în cazul a 2 întreprinderi din Drepcăuți, Briceni, care au prelucrat peste 500 hectare de pământuri.

Drepcăuți: PCCOCS efectuează percheziții la 2 întreprinderiFoto: nordnews.md

PCCOCS a efectuat astăzi, 8 octombrie, percheziții la Briceni pe marginea cazului pământurilor confiscate de către 2 întreprinderi de la gospodarii din satul Drepcăuți, transmite Știri.md.

Astfel, factorii de decizie ai acestor întreprinderi, în mod samovolnic, au încheiat un contract între ei și au prelucrat terenurile agricole, iar apoi au recoltat roada. 

Prin urmare, procurorii PCCOCS au solicitat și au primit autorizarea punerii sub sechestru a altor terenuri agricole, care aparțin atât întreprinderilor menționate, cât și conturilor lor bancare.

În scopul soluționării demersului proprietarilor reclamanți, marți, procurorii au descins la sediile întreprinderilor și au desfășurat percheziții. Descinderile au rezultat în ridicarea documentelor contabile și a producției agricole, în vederea asigurării reparării prejudiciilor.

Știri.md reamintește că PCCOCS a pornit deja o urmărire penală în cazul terenurilor preluate într-un mod ilegal de la țăranii din Drepcăuți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării