main logo
7322

Drama unui tată: Nu-și poate lua fiica acasă cu două hotărâri de judecată

Are două hotărâri de judecată în favoarea sa, dar nu-și poate vedea și nici lua fiica acasă. Este vorba despre un tată din Moldova, care, spune el, are de pătimit din cauza bunicilor copilei și a șefilor de la Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Familiei Cahul.

Drama tatălui cu două hotărâri de judecată: Nu-și poate lua fiica acasăColaj: știri.md

Bărbatul care s-a adresat redacției prin intermediul opțiunii Adaugă o știre susține că funcționarii de la Cahul ignoră intenționat hotărârile de judecată, pun piedici și fac tot posibilul ca fetița să rămână în grija bunicilor, transmite Știri.md.

Totodată, tatăl susține că mama copilei s-a stabilit în Marea Britanie, iar în 2017 a obținut câștig de cauză din partea Judecătoriei Cahul, care a decis că fata trebuie să locuiască cu părintele rămas în țară.

Totuși, bărbatul susține că, deși legea e de partea lui, bunicii au devenit agresivi și nu i-au permis să-și ia copilul. S-a întâmplat în 2018, iar istoria s-a repetat în 2019, când copilul nu a fost găsit de tată la bunici.

Părinții mamei au declarat că fata a fost dusă peste hotare fără acordul tatălui, care a depus plângeri fără rezultat la poliție și Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Familiei Cahul.

Copilul a fost adus peste 3 luni, dar nimeni din responsabili nu au intervenit. Totuși, în loc să-și ia copilul acasă conform deciziei instanței, bărbatul s-a ales cu un grafic de întrevederi emis de cei de la asistența socială.

Tatăl susține că nici măcar așa nu și-a putut vedea fiica, pentru că la mijloc ar fi intervenit bunicii, care le interzic să se vadă, dar și funcționarii de la Cahul care îi închid ușa în nas când le cere explicații.

”Șefa de la asistența socială de la Cahul, Lilia Moraru, mi-a spus că fiica mea va rămâne să locuiască cu bunicii și că hotărârea de judecată înseamnă zero pentru ea. Am mers fără rost de vreo 45 de ori de la Chișinău la Cahul și retur timp de 4 ani”, a declarat bărbatul.

Mai mult, tatăl susține că șefa de la Cahul refuză să execute o a doua hotărâre de judecată emisă în 2020 prin care magistrații au decis că fata ar trebui să locuiască cu tatăl său, care în lipsa mamei are prioritate față de oricare alte persoane în procesul de educație, întreținere și îngrijire a minorei.

”Chiar și așa Lilia Moraru a respins hotărârea și a declarat că fetița nu va merge nicăieri de la bunici. Tot timpul a fost agresivă, a ridicat vocea, se ascundea sau pleca de la serviciu atunci când veneam. Ea a trimis și o informare pentru executorul de la Cahul Nadejda Condrea prin care o informează că executarea cauzei se anulează și nu va fi niciodată.

E crimă organizată ce se întâmplă la asistența socială Cahul. La ce bun mai există judecători dacă ele fac legi proprii și ignoră hotărâri de judecată? Ele trebuie trase la răspundere. Rog organele abilitate să se autosesizeze”, a declarat bărbatul disperat, care menționează că a scris fără rezultat 16 plângeri la poliție, ministerul de resort, inclusiv la direcția Cahul și președintele raionului.

Contactat de Știri.md, Liliana Moraru, șefa de la asistența socială, ne-a declarat că cunoaște foarte bine acest caz, iar tatăl micuței nu s-a prezentat niciodată la întâlnirile cu fiica.

”Eu am vorbit cu domnul și i-am explicat de nenumărate ori. Noi nu putem merge să-i ridicăm copilul din familie. Cu atât mai mult, de câte ori i-a fost întocmit graficul de vizită cu copilul, dumnealui nu l-a respectat și nu s-a prezentat”, a declarat funcționara.

Pe de altă parte, tatăl afirmă că e imposibil să respecte programul pentru că atunci când merge la întrevederi este agresat până și de mătușa copilului, iar totul se transformă în scandal chiar sub ochii copilului și sunt forțați să se vadă doar câteva minute după ce parcurge sute de kilometri, dar funcționarii refuză să îi ofere copilului consiliere psihologică.

Am luat legătura și cu Nadejda Condrea, executorul judecătoresc, însă aceasta a spus că nu comentează acest caz. Întrebată fiind care este motivul, aceasta nu a răspuns și a închis telefonul.

Ulterior, am încercat să discutăm și cu Maria Niculiță, șefa Direcției Protecția Copilului, dar aceasta a fost de negăsit toată ziua la telefon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării