main logo
587

Drama unei familii din Trușeni care are un copil grav bolnav

Greutățile au venit una după alta, iar soarta parcă nu le-a oferit niciun moment de respiro.

Drama unei familii din Trușeni care are un copil grav bolnav

Vă spunem astăzi povestea unei familii din Trușeni, care a fost nevoită să treacă numai prin necazuri. Primul copil s-a născut cu o diagnoză cruntă - paralizie cerebrală infantilă, iar părinții sunt nevoiți să plătească lunar mii de lei pentru medicamente, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Casa, în care locuiesc, a fost luată în credit, iar în ultimele luni, nu au mai putut plăti ratele, așa că datoriile au tot crescut. Sunt disperați, mai ales că mai au doi fii, cărora vor să le ofere un viitor mai bun.

Cei trei fii sunt cea mai mare bogăție pe care o are Victoria și tot cu se poate mândri. Nevoile, însă, îi umbresc speranța de a avea o viață mai bună. 

Cea mai grea lovitură a primit-o când s-a născut Stelian, primul copil, atât de așteptat în familie. 

Medicii au stabilit o diagnoză dura băiatului – paralizie cerebrală infantilă. Au urmat ani de tratament, griji și nopți nedormite. 

La cei 20 de ani, băiatul nu arată de vârstă sa. Nu merge, nu mănâncă singur și nu poate vorbi. Așa că, mama și fiul au învățat să comunice în felul lor... prin semne. Doar câteva dintre medicamentele de care are nevoie sunt compensate de stat. Celelalte sunt foarte scumpe.

Chiar și așa, Victoria spune că nu s-a gândit vreodată să-l lase la orfelinat și timp 20 de ani i s-a dedicat trup și suflet. Deoarece este mereu legată de casă și de fiul mai mare, femeia nu a putut să se angajeze.   

S-a angajat că asistent personal pentru fiul sau și primește 1.200 de lei. Soțul este la muncă de dimineață până seara târziu pentru a câștiga un ban.

Când au crezut că viața lor a luat o altă întorsătură, s-au mutat de la gazdă și și-au construit o casă la Trușeni, greutățile însă au dat năvală una după alta. Iar la mobilă și electrocasnice nici nu se poate gândi. Zecile de cutii țin locul dulapurilor. Iar la bucătărie are puțin din strictul necesar.

Și pentru că îi place să gătească, și-ar dori să schimbe cuptorul cel vechi, care acum a devenit depozit, pe unul nou. Ceilalți doi fii îi oferă putere și răbdare de a trece peste toate greutățile. Andrian are 16 ani și se visează specialist în tehnologii informaționale.

Iar Cristi este cel mai mic din casă, dar marele ajutor al părinților. Deocamdată, Victoria trăiește cu speranța că într-o zi vor scăpa de datorii și vor putea să le ofere copiilor un viitor mai bun. Iar până atunci…

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării