14 ianuarie, 09:26
4 083
1

Drama celor 6 copii din Răscăieți a făcut înconjurul țării

14 ianuarie, 09:26
4 083
1

Patru persoane au fost condamnate în dosarul inițiat pentru omor intenționat al bărbatului de 45 de ani din satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă.

Drama celor 6 copii din Răscăieți a făcut înconjurul țării

Unul din cei patru făptași a fost condamnat la nouă ani de pușcărie, iar ceilalți trei implicați au primit câte trei ani privațiune de libertate. Drama celor 6 copii din Răscăieți, Ștefan Vodă a făcut înconjurul țării, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Aceștia au rămas orfani de tată, după ce bărbatul a fost omorât într-un conflict iscat între câțiva consăteni. La scurt timp de la acea tragedie, s-a stins și mama celor șase copiii, fiind găsită fără suflare de fiica mai mare. Potrivit poliției, pe corpul ei nu au fost depistate urme de moarte violentă.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Căușeni, sediul Ștefan Vodă. S-a stabilit că cearta a fost declanșată de un tânăr de 26 de ani. Acesta se afla împreună cu victima, în ospeție la o femeie de 37 de ani, din aceeași localitate. După ce au consumat împreună băuturi alcoolice, între cei doi oaspeți s-a iscat o ceartă, care a degenerat într-o bătaie.

Tânărul a lovit victima cu pumnii și picioarele, însă a ezitat să cheme ambulanța. După 23 de ore de la încăierare, făptașul ar fi sunat la 112 și ar fi anunțat că l-a agresat pe bărbatul de 45 de ani. Ajunși la fața locului, medicii nu au putut decât să constate decesul bărbatului.

Potrivit oamenilor legii, moartea acestuia a survenit în rezultatul traumei craneo-cerebrale de tip închis. Cei șase copiii cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani au fost transmiși unui centru de plasament.

Ulterior, doi soți din Chișinău, care deja sunt părinții a trei copii, au anunțat că intenționează să adopte cei șase frați. Potrivit Serviciului de asistență socială din satul Răscăieți, familia se află în proces de probațiune.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter