main logo
2085

Dragalin: Interpol până în prezent nu îl caută pe Plahotniuc

Până în prezent, Interpol nu îl caută pe fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc.

Dragalin: Interpol până în prezent nu îl caută pe PlahotniucColaj: știri.md

Acest lucru a fost declarat luni seara la postul de televiziune Pro TV Chişinău de către şefa Procuraturii Anticorupţie, Veronica Dragalin, conform informaţiilor furnizate de Infotag, transmite Știri.md.

Potrivit afirmaţiilor sale, Comisia care verifică documentele pentru posibila declanşare a unei căutări internaţionale pentru Plahotniuc a informat autorităţile moldoveneşti că fostul lider al PDM nu va fi căutat. Cu toate acestea, Comisia nu a explicat motivele acestei decizii.

„Plahotniuc este căutat în Moldova. Din punctul de vedere oficial al locului unde se află, nu avem informaţii despre el. Conform informaţiilor neoficiale, presupunem că locuieşte în Ciprul de Nord”, a declarat ea.

Conform şefei Procuraturii Anticorupție, este dificil de explicat cum funcţionează această procedură la Interpol.

„Există o astfel de Comisie care verifică cazurile pentru posibila declanşare a căutărilor, iar în cazul lui Vladimir Plahotniuc am primit răspunsul că nu va fi căutat, fără o explicaţie concretă”, a spus Dragalin.

În Republica Moldova, Procuratura îl acuză pe Vladimir Plahotniuc în mai multe dosare, pentru care încă nu s-a pronunţat o hotărâre judecătorească.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării