main logo
5387

Dragalin, despre corupția din PA: Am văzut cum procurorii numără bani

Sistemul de justiție din R. Moldova are șanse de a deveni unul cinstit, cu procurori și judecători onești.

Dragalin, despre corupția din PA: Am văzut cum procurorii numără baniColaj: știri.md

La o asemenea concluzie a ajuns șefa Anticorupție, Veronica Dragalin, transmite Știri.md.

Asta chiar dacă procurorul-șef a fost amenințat și implicat într-un scandal de scurgeri de informații din interiorul instituției.

„Nu am regretat niciodată că am acceptat. Pentru mine este o experiență unică. Nu aș schimba nimic, valorez foarte mult cu experiența mea, nu știu cum se va termina totul pentru mine, dar cred că am învățat foarte mult”, a recunoscut Dragalin.

Înainte de a accepta funcția de șef PA, Dragalin bănuia că sistemul este putred, dar... „credeam că mituirea procurorilor e în trecut, iar acum toți înțeleg că e un alt sistem și mulți de atunci au plecat, dar corupția a rămas, poate nu la acel nivel, dar încă mai este. Eu asta știu, eu văd video înregistrări cum ei numără banii”.

Procurorul-șef a explicat că cei care încă mai iau mită sunt oamenii grupărilor criminale din R. Moldova.

„Chiar dacă unii conducători criminali nu sunt în țară, asta nu înseamnă că ei au influență în R. Moldova, inclusiv în interiorul PA. Pentru mine este clar că beneficiarii scurgerilor sunt cei care trebuie să fie condamnați și pedepsiți la cel mai înalt nivel, cu confiscarea averilor de milioane”, a spus aceasta.

Cu toate acestea, Dragalin este convinsă că sistemul poate fi schimbat: „Înainte de a ajunge în Moldova și de a vorbi cu procurorii, nu știam cât de pregătiți ei sunt aici, dar vă pot spune că am rămas impresionată de nivelul de pregătire al procurorilor din R. Moldova”. 

De asemenea, Dragalin a recunoscut că, odată cu numirea sa în funcția de șef al PA, a solicitat și pază de stat după episoadele de amenințare la adresa ei.

„Acum mă simt în siguranță. Eu locuiesc singură la Chișinău, nu am mașină personală, iar când de exemplu plecam în vizită la bunica sau la rude, plecam cu taxiul, în ultima perioadă am început să mă simt în pericol când intru în mașini necunoscute în care taximetriștii mă recunosc. Nu am avut careva incidente, dar am considerat să solicit pază de stat.

Totuși mă simt în mai mare siguranță la Chișinău decât în Los Angeles, totuși funcția pe care o dețin... nu sunt o persoană puternică fizic... nu cred că o voi solicita pe întregul mandat, dar în situația actuală este necesară”, a mai adăugat Dragalin.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării