main logo
916

Două vulpi, salvate de la înec dintr-un lac din Ungheni

Salvatorii din raionul Ungheni au intervenit într-o misiune de salvare a două vulpi de la înec.

Două vulpi, salvate de la înec dintr-un lac din UngheniColaj: știri.md

Cazul a fost înregistrat în după-amiaza zilei de ieri, 19 mai, la ora 13:30, în apropierea satului Grozasca, raionul Ungheni, transmite Știri.md

Potrivit informațiilor, oamenii care treceau pe alături au auzit urletele disperate ale animalelor care au căzut în lac. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. 

Angajații IGSU au văzut două vulpi, care au nimerit în apele unui bazin acvatic. Animalele, fiind epuizate, încercau de mai mult timp să iasă la mal, dar din cauza înălțimii malurilor abrupte și lunecoase, vulpile nu aveau nicio șansă să supraviețuiască.

Pentu salvarea acestora angajații IGSU au desfăcut scara culisantă ajungând la adâncimea la care se aflau animalele. O vulpe, observând scara, a urcat la mal de una singură, iar puiul micuț a fost prins de salvatori în cel mai scurt timp și adus în siguranță la mal. 

Potrivit IGSU, vulpile au rămas nevătămate.

Conform datelor statistice, de la începutul anului 2022, angajații IGSU au efectuat 145 de misiuni de salvare a animalelor. În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 49 de situații de risc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării