main logo
660

Două stadioane şi un teren de fitness vor fi amenajate la Valea Morilor

Parcul de distracții de la Valea Morilor ar putea să fie reamenajat. O organizație nonguvernamentală planifică să adune 200 de mii de euro pentru a amenaja pe cele trei hectare două stadioane, teren de fitness, mini-teatru de vară, dar şi un teren de joacă pentru copii.

Două stadioane şi un teren de fitness, amenajate la Valea Morilor

„Porţiunea asta cât a decide statul s-o ofere pentru sporturi în aer liber, fie toate trei hectare, fie un hectar, în funcţie de asta să fie proiectat aşa ca el să servească maxim sportivi, pentru ca ei să nu să se încâlcească printre picioare, mame cu cărucioare, câini”, a spus membrul „Run Moldova”, Iulian Bercu, transmite Știri.md cu referire la diez.md.

Iulina Bercu afirmă că îşi doreşte amenajarea terenului după modelul unui complex de la Gheorgheini, judeţul Cluj-Napoca.

Aici amatorii modului sănătos de viaţă vor putea practica atât baschet şi volei, cât şi mini-fotbal şi tenis. Cât priveşte banii, autorii ideii afirmă că cele 200 de mii de euro vor veni atât din donaţii europene, cât şi de la stat şi companii private.

Şi pentru că accesul în parcul de distracţii va fi gratuit, locuitorii din zonă, dar şi cei care obişnuiesc să se plimbe pe malul lacului salută iniţiativa „Run Moldova”.

„Dacă va fi gratuit, desigur. Sau la un preţ cât de cât rezonabil. Tenis să fie, poate tenis de masă, fotbal pentru copii, activităţi care pe ei să îi dezvolte”.

„Ar fi binevenit fiindcă în preajmă este lacul şi cred că ar fi o bucurie pentru tineret să fie acest stadion”.

Lucrările de evacuare a instalaţiilor învechite ar putea începe luna viitoare, astfel încât primul stadion ar putea fi amenajat până la vară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării