main logo
1093

Două spitale cu profil COVID-19. Dumbrăveanu: Tot mai mulți copii infectați

În ultima perioadă în țară se atestă o creștere a numărului de copii infectați.

Două spitale cu profil COVID. Dumbrăveanu: Tot mai mulți copii infectați

Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, transmite Știri.md.

„Începând cu ziua de ieri, pacienții infectați cu COVID-19, cu forme ușoare ale bolii, care întrunesc criteriile de spitalizare, sunt internați la Spitalul Raional Ialoveni. În acest sens, am activat 60 paturi, iar până acum au fost internați 21 pacienți.

La Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime”, a doua instituție medicală activată ieri, sunt internați, pacienții în stare gravă și extrem de gravă, cu prezența maladiilor concomitente severe. Deja au fost internați 18 pacienți, în total fiind activate 180 paturi, inclusiv 18 pentru terapie intensivă.

Atestăm o creștere a numărului de copii infectați, în acest context, astăzi am discutat cu colegii la ședința Punctului Focal privind activarea paturilor suplimentare pentru copii.

Toate acțiunile și măsurile sunt întreprinse în dependență de situația epidemiologică și pentru consolidarea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19.

Îndemn repetat populația să respecte măsurile de protecție, fiecare dintre noi poate contribui la salvarea de vieți”, a declarat ministra pe o rețea de socializare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării