main logo
643

Două școli din Chișinău, redenumite în cinstea lui Vangheli și Păunescu

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat astăzi, 14 iunie, proiectele de decizie cu privire la modificarea denumirii a două instituții de învățământ din Capitală.

Două școli din Chișinău, redenumite în cinstea lui Vangheli și PăunescuFoto: Știri.md

Astfel, Gimnaziul nr. 7 va fi redenumit în Gimnaziul „Adrian Păunescu”, iar Școala Primară nr. 90 - în Școala Primară „Spiridon Vangheli”, transmite Știri.md.

Școala Primară  nr. 90  a fost anterior Școala Primară Grădiniță nr. 90. 

În prezent, în această instituţie învaţă 415 elevi. 

Pe parcursul ultimilor ani numărul  solicitărilor din partea părinților a crescut considerabil.  

Instituția dispune de 14 săli de clase, sală pentru sport, clasă de educație digitală, bibliotecă, sală de festivităţi, cabinet medical.

Activitatea instituției este susținută de 22 de cadre didactice calificate, profesori pentru învățământul primar, profesori de limbă engleză, muzică și sport.

”Pentru anul de studii 2021-2022  am  reamenajat o sală de grupă în sală de clasă și o sală de grupă în clasă de educație digitală, iar pentru anul de studii 2022-2023  în rețeaua de clase se vor înmatricula 5 clase de clasa I.

Totodată, în blocul alimentar al instituției s-a făcut reparație capitală. Au fost reparate depozitele blocului alimentar, camerele de preparare a bucatelor, rețelele inginerești, sistemul de ventilare, apeduct și canalizare. Au fost schimbate ușile și geamurile. Din bugetul instituției a fost procurat utilajul pentru prepararea bucatelor şi păstrarea alimentelor. Au fost îmbunătățite condițiile sanitaro-igienice. Prin reparația capitală și renovarea a 5 blocuri sanitare și asigurarea cu apă caldă. Totodată, a fost construit și gardul instituției. A fost reparat capital acoperișul la 3 blocuri”, a declarat Ion Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării