main logo
2053

Două poduri peste râul Nistru urmează a fi reparate

Două poduri peste Nistru vor fi reparate în curând pentru a asigura conexiunea mai ușoară între Moldova și regiunea transnistreană.

Două poduri peste râul Nistru urmează a fi reparateFoto: photos.casata.md

Despre viitoarele lucrări s-a discutat în cadrul unei ședințe de lucru la care au luat parte secratarul de stat al Ministerul Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu, și Directorul general interimar al ASD, Veaceslav Potop, transmite Știri.md.

Astfel, părțile s-au întâlnit cu scopul de a examina soluțiile din cadrul elaborării studiului de fezabilitate privind poziționarea drumului de acces către podul rutier transfrontalier peste râul Nistru și elaborării documentației de proiect pentru reparația podului situat în preajma orașului Dubăsari.

În cadrul întrunirii, s-a discutat despre elaborarea de către o companie de proiectare a studiului de fezabilitate în vederea stabilirii poziției de racordare a drumului de acces către podul peste Nistru, care va avea o lungime de circa 5 km și va asigura conexiunea dintre podul, care urmează a fi construit, cu drumul național R14.1 R14 – Cosăuți – frontiera cu Ucraina.

“Podul peste râul Nistru, situat între localitatea Cosăuți din raionul Soroca și orașul Yampil (Ucraina) va asigura un coridor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova către Uniunea Europeană, inclusiv va reduce considerabil timpul de deplasare din Chișinău spre Kiev”, a comunicat Mihail Lupașcu.

Compania de proiectare a prezentat soluțiile pentru elaborarea documentației de proiect cu privire la reparația podului de șosea peste râul Nistru amplasat pe drumul M1 Frontiera cu România – Leuşeni – Chişinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina.

"Reparația podului peste râul Nistru, care unește localitățile Criuleni și Dubăsari este de o importanță strategică pentru Republica Moldova. Apreciem performanțele companiilor locale care, își pot asuma lucrări la un nivel înalt", a reiterat Veaceslav Potop.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării