main logo
2948

Două poduri avariate din Bălți vor fi reparate. Anunțul lui Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat astăzi că cele două poduri critice din municipiul Bălți, respectiv podul peste râul Răut și pasajul peste calea ferată, vor fi supuse unei ample campanii de reabilitare pentru a evita orice pericol pentru siguranța circulației rutiere și pietonale.

Două poduri avariate din Bălți vor fi reparate. Anunțul lui Andrei SpînuFoto: Administrația de Stat a Drumurilor

Podurile, date în exploatare la începutul anilor ’70, au început să prezinte semne de degradare, amenințând siguranța cetățenilor și a șoferilor. Ministrul Spînu a subliniat că reabilitarea acestora este o prioritate pentru Guvern, iar măsurile de precauție vor fi luate pentru a minimiza disconfortul în timpul lucrărilor, transmite Știri.md cu referire la bani.md.

„Am asigurat că, în perioada reabilitării, circulația va fi redirecționată și că echipele de drumari vor lucra în mai multe schimburi, astfel încât termenul de implementare să fie redus la un an, în loc de doi, cum era prevăzut inițial în contract. Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului curent”, a declarat ministrul.

Deși întreruperea traficului pe aceste poduri poate genera nemulțumiri în rândul locuitorilor din Bălți, autoritățile subliniază că prioritățile sunt siguranța și protejarea vieții oamenilor. Proiectul de reabilitare vine ca răspuns la preocupările legate de siguranța structurală a podurilor și la solicitările comunității pentru o infrastructură modernă și sigură în municipiul Bălți.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării