main logo
2040

Două permise de conducere false, ridicate la frontiera de stat

Angajații Poliției de Frontieră documentează două persoane, care au fost depistate la trecerea frontierei cu acte falsificate. Ambele persoane dețineau permise de conducere, pretins a fi emise de autoritățile ucrainene, pe care le obținuseră contra cost.

Două permise de conducere false, ridicate la frontiera de statFoto: Border.gov.md

Potrivit Poliției de Frontieră, ambele cazuri au avut loc ieri, 10 iunie 2024, transmite Știri.md.

Primul caz a avut loc în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe. La volanul mașinii personale s-a prezentat un tânăr cu dublă cetățenie (moldovenească și ucraineană). Fiind supus unui control amănunțit, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere ucrainean. Conform spuselor șoferului, permisul l-ar fi obținut pe căi legale, doar că a fost ajutat mai rapid să treacă toate procedurile, contra sumei de 400 de dolari. Cetățeanului i-a fost autorizată trecerea frontierei ca șofer, având permisul de conducere moldovenesc valabil.

Al doilea caz a fost înregistrat în punctul de trecere a frontierei Sculeni. Acolo a fost descoperit un cetățean al Ucrainei, care a prezentat la controlul trecerii frontierei și permisul de conducere falsificat. În cadrul audierilor, tânărul a recunoscut că prin intermediari și-a perfectat permisul, contra sumei de 120 de euro, deoarece originalul l-ar fi pierdut.

Documentele falsificate au fost ridicate, urmând să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru cercetări suplimentare. Investigațiile continuă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării