main logo
1902

Două mari probleme în medicină. Dodon: Riscăm să rămânem fără doctori

Președintele țării, Igor Dodon, a numit două, după părerea acestuia, cele mai importante probleme cu care se confruntă medicii din R. Moldova.

Două mari probleme în medicină. Dodon: Riscăm să rămânem fără doctoriFoto: președinte.md

Potrivit șefului R. Moldova, lipsa investițiilor în sistemul medical și salariile mici îi determină pe medici și tinerii absolvenți să plece peste hotare, mai exact în România, transmite Știri.md.

„Eu am să vă relatez despre problemele din sistemul medical.

Prima problemă este lipsa cadrelor. Practic, în sistem noi avem câteva mii de locuri vacante, total pe țară, dar în fiecare spital raional unde am fost, toți spun același lucru, că medicii pleacă din sistemul medical și medici tineri nu vin. Care este motivul? Salariul.

Anume din acest motiv eu am venit cu inițiativa de dublare a salariilor. Dacă nu facem acest lucru, peste câțiva ani vom rămâne fără medici.

A doua problemă ține de utilaje și investiții”, a declarat Igor Dodon.

În cele din urmă, președintele a menționat că va face tot posibilul pentru a soluționa cât mai curând aceste probleme prin intermediul investițiilor în sistemul medical din țară.

De asemenea, Dodon a dat asigurări că niciun spital din R. Moldova nu duce lipsă de echipamente de protecție în perioada aceasta de timp.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării