main logo
2256

Două femei din Moldova, milionare în documente și cu datorii pe viață în realitate

Angela Sănduță are 46 de ani. Are viza de reședință într-o casă modestă din Ialoveni. Locuiește însă cu chirie, într-un apartament simplu din Chișinău, împreună cu cei doi copii ai săi.

Două femei din Moldova, milionare în documente și cu datorii pe viață

Nu are pe numele său înregistrate bunuri imobile sau mașini. Muncește la o companie din Chișinău și trăiește doar din salariu. Deși niciodată nu a avut afaceri și nu a trăit în lux, s-a trezit, într-o zi, datoare statului cu aproximativ 3 milioane de lei, sumă care, s-a dublat după calcularea penalităților și amenzilor. „N-am văzut așa bani. N-am ținut așa bani în mână și nici nu am văzut. Nu am avut de unde”, spune femeia, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Istoria Angelei Sănduță începe în 2015, când muncea la o firmă deținută de familia Butnaru. O cunoștea și spune că avea o relație de prietenie cu Olga Butnaru, care, la scurt timp, a devenit soția lui Vladislav Musteață, proprietarul Companiei „Pro Imobil”. Angela Sănduță mergea la ei acasă, ajutându-i la curățenie. Într-o zi, Olga a întrebat-o, dacă Angela l-ar putea ajuta pe soțul ei.

În situație similară s-a pomenit și Svetlana Butnaru, fosta soacră a lui Vladislav Musteață. În 2016, la rugămintea fostului său ginere, a achiziționat, iar ulterior a înstrăinat, 11 apartamente. „Am întrebat dacă totul-i legal și dacă nu voi avea probleme, pentru că eu am lucrat la firmă 20 de ani, am o istorie curată și n-am nevoie de probleme. Mi-a zis că totul va fi bine. Apoi am venit la el la oficiu. Mi-a zis că are nevoie de procură, pentru că eu i-am zis că nu doresc să fug nicăieri cu aceste apartamente și că singuri să se lămurească. A zis să-i fac procură, iar pe urmă ei singuri vor face: o să mergem la Cadastru, o să înregistrăm, de la dvs nimic nu mai trebuie. Am fost la notar, i-am dat procura. Pe numele meu cumpărase 11 apartamente. Ei le-au înregistrat la Cadastru. Cu asta, istoria s-a terminat”, își amintește Svetlana Butnaru.

Citește continuarea pe zdg.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării