main logo
848

Două directoare riscă să fie demise din cauza jobului soților

Directoarea unui gimnaziu din raionul Sângerei și directoarea unei școli primare-grădinițe din raionul Soroca riscă să rămână fără funcție după ce și-au angajat soții în instituțiile pe care le gestionează.

Două directoare riscă să fie demise din cauza jobului soților

Potrivit ANI, funcționarele au încălcat regimul juridic, semnând acte în privința soților angajați în aceleași instituții, transmite Știri.md.

Directoarea gimnaziului a încheiat cu soțul (muncitor) contract individual de muncă atât în 2018, cât și în 2019 și a semnat 2 ordine cu privire la concediu din cont propriu.

Pe când directoarea școlii primare-grădinițe a devenit angajatorul soțului (paznic) după fuziunea celor 2 instituții educaționale, semnând ulterior în privința acestuia 7 ordine și încheind un acord adițional contractului de muncă.

În cadrul controlului, directoarele au menționat că nu au știut despre necesitatea de a declara conflictul de interese de fiecare dată. 

De menționat, că directoarea din Sângerei a depus cerere de demisie cu puțin timp înainte de inițierea controlului.

Autoritatea Națională de Integritate va sesiza organele competente în vederea încetării raporturilor de muncă ale directoarei din Soroca. 

Totodată, directoarele vor fi decăzute din dreptul de a exercita funcții publice sau de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării