main logo
1852

Două clarvăzătoare, condamnate la 8 ani de pușcărie: Schema bine gândită

Două pretinse clarvăzătoare din Capitală au fost condamnate la câte 8 ani de detenție pentru comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari.

Două clarvăzătoare, condamnate la 8 ani de pușcărie: Schema bine gândită

Potrivit procuraturii, femeile sunt mamă și fiică, iar pe numele acestora a fost depusă o plângere de către o locuitoare a Capitalei, transmite Știri.md.

Cele două, în intervalul anilor 2014-2017, şi-au promovat prin Internet capacităţile pretins extrasenzoriale, susţinând că au puteri miraculoase de vindecare și atragere a norocului.

Victimele escrocilor erau invitate acasă la cele două, unde prin înşelăciune erau determinate să achite câte 100 de lei pentru o „primă şedinţă de vindecare”. Ulterior, prin metode psihologice specifice de manipulare, acestea dobândeau bunurile victimei pe care, în caz de refuz, o amenințau cu decesul copiilor sau alte consecințe grave pentru familia acesteia.

În acest mod, potrivit probatoriului, inculpatele au dobândit de la o femeie bunuri de peste 388.000 de lei. Mai mult decât atât, fiind presată psihologic de către învinuite de „înlăturare a aurei negative”, victima s-a împrumutat cu sume mari de bani de la bancă, dar şi de la rude, ascunzând destinația adevărată a împrumutului.

La faza cercetării judecătorești inculpatele au restituit benevol părții vătămate suma prejudiciului cauzat prin infracțiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării