main logo
527

Două cazuri de rujeolă, confirmate la doi bărbaţi din Republica Moldova

Două cazuri de rujeolă au fost confirmate în luna august la doi bărbaţi din Republica Moldova. Unul a revenit recent din Germania, altul circula des în Ucraina.

Două cazuri de rujeolă, confirmate la doi bărbaţi din Republica Moldova

Un caz de rujeolă a fost confirmat în municipiul Chişinău, oraşul Durleşti, la un bărbat cu vârstă de 41 ani, recent întors din Germania, transmite Știri.md cu referire la tvr.md.

Alt caz suspect de rujeolă a fost înregistrat în oraşul Briceni, la un bărbat cu vârsta de 38 de ani, care circulă săptămânal în regiunea Cernăuţi, Ucraina. Cazul se află în proces de investigare.

De la începutul anului 2019, au fost înregistrate 66 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care 22 au fost cazuri de import.

În lunile iunie - iulie 2019, în Republica Moldova, au fost înregistrate 40 de cazuri de rujeolă.

Localităţile afectate de rujeolă de la 01 ianuarie 2019 până în prezent sunt municipiul Chişinău–36 de cazuri, Drochia–18 cazuri, Ocniţa– şase cazuri, Ialoveni – două cazuri, Briceni, Edineţ, Ştefan Vodă şi Glodeni - un caz.

Anul trecut, în Republica Moldova, au fost înregistrate 340 de cazuri confirmate de rujeolă, se precizează într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării