main logo
658

Două cazuri de hipotermie înregistrate la Cahul și Briceni

Peste 13.500 de moldoveni au apelat la 112 săptămâna trecută pentru a primi primul ajutor medical.

Două cazuri de hipotermie înregistrate la Cahul și Briceni

Astfel, potrivit Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în perioada 21-27 decembrie au fost înregistrate 13.597 de solicitări, transmite Știri.md

În cadrul departamentelor de urgență ale instituțiilor spitalicești au fost transportați 4.945 pacienți, dintre care 4.358 maturi și 587 copii.

Echipele de asistență medicală urgentă din întreaga țară au acordat primul ajutor medical la 2.732 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 41 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 1.963 de cazuri, dintre care 211 de accidente vasculare cerebrale. Urgențe respiratorii au constituit 3.114 de cazuri, dintre care 1.136 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA).

Săptămâna trecută 2 persoane au fost diagnosticate cu hipotermie. Prima victimă este din raionul Cahul. Pacienta de 60 de ani a fost diagnosticată cu hipotermie de gradul II. Al doilea caz a fost înregistrat în raionul Briceni. Bărbatul a fost diagnosticat cu hipotermie de gradul I.

Totodată, la Serviciul de Urgență a parvenit un apel pentru acordarea asistenței medicale unei femei de 39 de ani din raionul Briceni, care a suferit degerătură de gradul III. Menționăm faptul că toți pacienții au beneficiat de primul ajutor medical calificat și au fost transportați la spital pentru tratament ulterior.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării