main logo
12817

Dosarul Zelionka: Gheorghe Cavcaliuc, adus forțat la Procuratura Sângerei

Procuratura Generală solicită CEC consimțământul de a-l aduce forțat pe Gheorghe Cavcaliuc în fața procurorilor pentru a-i înainta acuzarea.

Dosarul Zelionka: Cavcaliuc, adus forțat la Procuratura SângereiColaj: știri.md

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, transmite Știri.md.

"Întrucât președintele partidului PACE refuză să se prezinte la Procuratură pentru a fi pus sub învinuire în dosarul ”verde de briliant”, iar între timp a obținut statutul de candidat la funcția de deputat, fiindu-i aplicabile garanțiile reglementate prin art. 51 Cod Electoral, Procuratura raionului Sângerei a înaintat CEC un demers pentru a obține consimțământul de a-l aduce forțat în fața procurorilor pentru a-i înainta acuzarea și a transmite cauza în judecată", ne-a comunicat Maria Vieru.

Totodată, aceasta a negat informațiile apărute în presă, prin care Procuratura ar solicita reținerea lui Gheorghe Cavcaliuc.

Liderul PACE este acuzat de huliganism şi instigare la violenţă. Asta după ce, la începutul lunii aprilie, vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant de câțiva membri ai formaţiunii PACE. 

După incident, Gheorghe Cavcaliuc a declarat că acţiunea a fost asumată, iar colegii săi ar fi recurs la acest gest deoarece Tutunaru s-ar fi vaccinat ilegal împotriva COVID-19 înaintea medicilor.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării