main logo
1191

Dosarul Ţurcan: De ce e bănuită femeia de afaceri de origine moldoveană

Femeia de afaceri de origine moldoveană, Carina Țurcan, le-ar fi transmis serviciilor de informații din Republica Moldova un proiect secret elaborat de Ministerul Energiei al Federației Ruse, conform declarațiilor făcute de avocatul Ivan Pavlov.

Dosarul Ţurcan: De ce e bănuită femeia de afaceri de origine moldoveană

Fosta membră a consiliului executiv al companiei energetice ruse „Inter RAO”, Carina Țurcan este acuzată că le-ar fi transmis serviciilor de informații moldovene un proiect de document elaborat de Ministerul rus al Energiei, a anunțat avocatul lui Țurcan, Ivan Pavlov. Transmiterea proiectului s-ar fi efectuat în septembrie 2015, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

Documentul vizat se referă la „unele acțiuni ale companiilor energetice ruse pe plan de colaborare internațională”, datele ce reprezintă un secret de stat, conform FSB-ului rus.

De menționat că Țurcan a fost reținută în iunie, fiind acuzată de spionaj și înalta trădare. Femeia deține cetățenia rusă. Moldoveanca a fost acuzată de spionaj în favoarea serviciilor secrete străine, inclusiv cele ale României. Carina Țurcan se declară nevinovată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării