7 oct, 2019 17:10
600
0

Dosarul Tranga, clasat. Ce spun avocații coproprietarului Andy’s Pizza

7 oct, 2019 17:10
600
0

Procurorii au clasat dosarul în care Andrei Tranga, coproprietarul localurilor Andys și La Plăcinte, era acuzat de șantaj. Informația a fost confirmată de către apărătorii acestuia, care însă nu au putut să ne ofere mai multe detalii despre ordonanța cu privire la încetarea procesului penal.

Dosarul Tranga, clasat. Ce spun avocații coproprietarului Andy’s PizzaFoto: zdg.md

Dosarul a fost clasat încă în luna august, după ce în iunie curent, Tranga a fost eliberat din arest la domiciliu, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Potrivit avocaților procesul a fost încetat pe motiv că acțiunile întreprinse de Tranga nu întrunesc componenta infracțiunii.

Anterior, într-o plângere adresată Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Andrei Tranga declara că a fost filat de serviciile secrete și procurorii PCCOCS, reținut abuziv și i s-a fabricat dosarul penal. În acest context, Tranga a cerut desemnarea unui procuror care să cerceteze acțiunile procurorului general Eduard Harunjen, care ar fi orchestrat dosarul penal împotriva sa, dar și acțiunile ilegale ale procurorilor și reprezentanților SIS, care ar fi acționat la cererea unor adepți ai PD, ca să-i preia afacerea. Deși plângerea datează încă din iunie, un răspuns de la CSP nu a fost încă recepționat.

„Această întrebare este încă deschisă. Nu am primit un răspuns, deși ar fi trebuit deja. Cred că CSP are alte lucruri de care să se ocupe acum”, a comunicat avocata Natalia Lepilov.

Amintim că proprietarul rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga, a fost arestat pentru 30 de zile într-un dosar de șantaj. Informația a fost confirmată de către şeful PCCOCS, Nicolae Chitoroaga la data de 2 mai.

Sursa citată a mai declarat că alte patru persoane în acest caz au fost arestate. Toți suspecții sunt din Republica Moldova.

La două săptămâni de la reținerea proprietarului rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga, fostul procuror al municipiului Chişinău, Ion Diacov, face dezvăluiri și susţine că, acum cinci ani, ministrul de Interne de atunci, Dorin Recean, i-a cerut să deschidă un dosar pe numele omului de afaceri

Însă în lipsă de probe, Diacov a refuzat să execute indicațiile insistente ale fostului ministru MAI. Mai mult, Diacov susține că pe atunci a discutat personal cu Andrei Tranga și l-a informat despre inițiativa lui Dorin Recean de a iniția un dosar penal pe numele acestuia.

La data de 11 mai, în spațiul public au apărut imagini video în care camerele de supraveghere au surprins momentul reținerii lui Andrei Tranga. Astfel, potrivit videoului, procurorii au bătut la ușa acestuia la data de 25 aprilie, în jurul orei 12.00.

De asemenea, cu un mesaj pe facebook a venit soția lui Andrei Tranga, în care scrie că mai speră ca „anchetatorii, procurorii și judecătorii vor rezolva acest haos și vor lua decizia corectă”.

Cinci persoane au fost reținute în cazul tentativei de deposedare a lui Viorel Varzari de întreprinderea SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter