main logo
827

Dosarul Ţopa: Procedura de revizuire inițiată de PCCOCS, respinsă

Judecătoria Chişinău a refuzat, joi, să dea curs procedurii de revizuire, iniţiată de PCCOCS, a dosarului în care omul de afaceri Viorel Ţopa a fost condamnat definitiv la 8 ani cu executare pentru delapidarea averii străine.

Dosarul Ţopa: Procedura de revizuire inițiată de PCCOCS, respinsăFoto: zdg.md

Decizia a fost luată de magistrata Lilia Lupaşcu, în pofida faptului că procurorii au renunţat la învinuire şi au solicitat încetarea procesului penal, transmite Știri.md cu referire la anticorupție.md.

Avocatul Dumitru Pavel a declarat pentru portalul Anticoruptie.md că PCCOCS a decis să iniţieze procedura de revizuire a dosarului intentat pe numele clientului său după ce în arhive a fost descoperită o ordonanţă din 2001 a procurorului general prin care se renunţa la dosarul penal pe motivul lipsei componenţei de infracţiune.

„Nu cunosc cum şi-a motivat decizia Lilia Lupaşcu. Iniţial, mi s-a părut suspect că este aceeași magistrată care examinează şi revizuirea dosarului Platon. Dar nu putem să ne împotrivim repartizării aleatorii a dosarelor. Şi am avut încredere că justiţia a început să se schimbe, dar se vede că nu este aşa. Noi vom contesta decizia respectivă în instanţa ierarhic superioară”, a spus apărătorul.

Viorel Ţopa consideră că refuzul instanţei nu este întâmplător. „Acest dosar este fabricat sută la sută. Plahotniuc mai este influent, iar oamenii săi continuă să activeze. De exemplu, procurorul Adrian Popenco care mi-a fabricat acest dosar, continuă să activeze cu succes şi deţine funcţie de conducere în Procuratură. E strigător la cer. Aşteptăm schimbări, dar se bate pasul pe loc”, a declarat Viorel Ţopa pentru Anticoruptie.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării