main logo
498

Dosarul terenurilor de la Truşeni: Primarul, în arest la domiciliu

Primarul comunei Trușeni, Ion Apostol, cercetat pentru înstrăinarea terenurilor din localitate, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Dosarul terenurilor de la Truşeni: Primarul, în arest la domiciliu

Totodată, preşedintele întovărăşirii pomicole din Trușeni, bănuit în același dosar, a primit 30 de zile de arest în izolator, transmite Știri.md cu referire la crimemoldova.com.

Deciziile au fost luate joi, 14 iunie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Ofițerul de presă al CNA, Victoria Timuș-Loza, a specificat pentru CrimeMoldova că astăzi, 15 iunie, magistrații urmează să ia o decizie și în privința celui de-al treilea complice cercetat în dosar, care este fostul inginer cadastral din comuna Trușeni. Conform surselor CrimeMoldova, acesta ar fi Dinu Barac-Severin.

Potrivit CNA, suspecții ar fi organizat deposedarea întovărăşirii pomicole din localitate de mai multe loturi de pământ. După înstrăinarea acestora, terenurile au fost vândute altor persoane.

Bănuiții ar fi identificat doritori de a intra în posesia pământurilor, după care, contra unor sume de bani, care ajungeau până la 10 mii de euro pentru un teren, le-ar fi legalizat prin falsificarea mai multor documente.

Pentru a da o tentă legală tranzacţiei, bănuiţii ar fi falsificat certificate de proprietate, dându-le numere de înregistrare fictive, prin care se atesta dreptul beneficiarului asupra terenurilor. Cumpărătorii primeau dreptul de proprietate cu un număr de înregistrare din anii 90, atunci când s-ar fi constituit întovărăşirea pomicolă şi, prin urmare, puteau fi consideraţi membri ai întovărăşirii cu drepturi depline asupra terenurilor. Asta chiar dacă tranzacţiile, de facto, se desfăşurau în perioada de după anii 2000.

Anterior, într-o investigație CrimeMoldova, au fost prezentate și alte scheme de înstrăinare a terenurilor din Trușeni, care ar fi avut loc cu implicarea primarului din localitate și a fostului inginer cadastral din comuna Trușeni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării