main logo
1587

Dosarul Sheriff: Cum au fost scoși de sub urmărire inculpații din Tiraspol

Deși a provocat prin contrabandă, doar în 2020, un prejudiciu 60,2 milioane de dolari, SRL Sheriff nu are în prezent nicio cauză penală deschisă de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova.

Dosarul Sheriff: Cum sunt scoși de sub urmărire inculpații din TiraspolFoto: anticoruptie.md

Cele două cauze penale deschise, pentru contrabandă și spălare de bani, la sesizarea Poliției Române au fost închise de către procurorul Lilian Bacalîm, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md

În toamna anului 2018, în ajunul alegerilor legislative din februarie 2019, procurorul Lilian Bacalîm a considerat că în cele două cauze penale deschise pe numele SRL Sheriff lipsesc cu desăvârșire elemente de infracțiune. 

Prin urmare, el a solicitat scoaterea sechestrului aplicat pe bunurile Sheriff, precum și scoaterea integrală de sub urmărire penală a SRL Sheriff.  

SRL Sheriff a avut două cauze penale deschise pe teritoriul Republicii Moldova – pentru contrabandă cu țigări și pentru spălarea banilor. 

Prima dintre acestea a fost deschisă în 2013, în urma sesizării Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, România, iar cea de-a doua în 2015.

Poliția Română informa autoritățile moldovenești că mai multe persoane asociate în grupări criminale desfășoară activități de contrabandă cu țigări prin valorificarea acestora pe teritoriul Republicii Moldova, Ucrainei și mai multor state din UE.

Conform materialelor cauzei penale, în perioada 2012-2014, SRL Sheriff a efectuat 544 de tranzacții pe teritoriul Republicii Moldova, Transnistria, cu țigarete în valoare de peste 63 milioane de dolari.  

La 14 aprilie 2015, Sheriff a fost pusă sub învinuire, incriminându-i-se comiterea infracțiunii de contrabandă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării