main logo
852

Dosarul parcărilor cu plată: Când Dorin Chirtoacă își va afla sentința

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că a avut loc finalizarea dezbaterilor judiciare în cauza penală de învinuire a lui Dorin Chirtoacă.

Dosarul parcărilor cu plată: Când Dorin Chirtoacă își va afla sentințaFoto: știri.md

Astfel, deliberarea și pronunțarea sentinței a fost stabilită pentru data de 22 decembrie 2022, transmite Știri.md.

Cauza penală a fost expediată în instanța de judecată în luna iulie 2017, iar Dorin Chirtoacă a fost învinuit că, exercitând funcția de primar general al Chișinăului, a săvârșit infracțiunea de trafic de influență, fiind semnat contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria Chișinău și nerezidenta EME Parkleitsystem GmbH, în lipsa aprobării proiectului de contract de către Consiliul Municipal Chișinău.

Chirtoacă mai este învinuit de comiterea, prin participație în calitate de autor, a infracțiunii de corupere pasivă. Acesta, în perioada lunilor iulie-decembrie 2016 și februarie 2017, a avizat pozitiv șase certificate de urbanism pentru proiectarea parcărilor conform contractului de parteneriat public-privat menționat.

Totodată, în calitate de remunerație ilegală a reprezentat 26% din capitalul social al companiei care urma a fi desemnată câștigătoare, în schimbul inițierii și ulterior susținerii proiectului, acestea urmând a fi partajate egal cu un alt participant.

Procuratura mai menționează că, anterior, pe caz a fost menținută sentința de condamnare a inculpatului Igor Gamrețki, fiind indicat că "potrivit lucrărilor dosarului, se atestă că, acțiunile inculpatului Igor Gamrețki au fost încadrate în baza art. 326 al.(3) lit.a) CPRM, în cele din urmă fiind justificat condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, cu primirea de bunuri sau avantaje în proporții deosebit de mari".

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării