main logo
1218

Dosarul mitei pentru judecători, în judecată: 10 inculpați

Dosarul „mitei pentru judecători” a fost trimis în judecată. Despre aceasta a anunțat astăzi, Procuratura Anticorupție.

Dosarul mitei pentru judecători, în judecată: 10 inculpați

Potrivit comunicatului, statut de inculpat au 10 persoane, transmite Știri.md.

Este vorba de: un procuror din Procuratura mun. Chișinău, un avocat, un judecător și un ex-judecător de la Curtea de Apel Chișinău, doi judecători în Judecătoria Chișinău, sediul Centru, un asistent judiciar și două persoane fizice.

Pe moment, în privința asistentului judiciar și a uneia dintre persoanele fizice este aplicată măsura preventivă de arest la domiciliu, iar în privința avocatului, a judecătorului în Curtea de Apel Chișinău, dar și a unei persoane cu funcția de judecător din Judecătoria Chișinău cu sediul Centru a fost aplicată măsura preventivă - control judiciar.

Știri.md amintește că magistrații sunt cercetați penal pentru că ar fi primit mită pentru a emite decizii, încheieri favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. 

Avocatul și procurorul implicați în schemă transmiteau mijloacele bănești de la persoanele interesate către magistrați, iar medicul și cealaltă persoană fizică implicate în schemă erau cei care furnizau mijloacele bănești și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării