main logo
711

Dosarul mitei: Liubovi Brânză rămâne în izolator, altele două - în arest la domiciliu

Doi dintre magistrații învinuiți în dosarul „mitei pentru judecători” rămân în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar un alt judecător, Liubovi Brânză, – în arest preventiv pentru 30 de zile în izolatorul CNA.

Dosarul mitei: Trei judecători rămân în arest

Deciziile au fost emise astăzi, 19 noiembrie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Tot astăzi, asistentului judiciar învinuit în acest dosar i-a fost prelungit arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, în penitenciarul nr.13. 

În privința a doi dintre judecători instanța s-a expus anterior, prelungind măsura de arest preventiv pe un termen de 20 de zile.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în privința celorlalți învinuiți, judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, se va expune în zilele următoare.

Zece persoane – cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar, un medic și o persoană fizică – au fost reținute pe 23 octombrie. 

Judecătorii sunt învinuiți că au pretins și primit sume de bani pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. 

Rolul avocatului și procurorului a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești. Iar medicul și cealaltă persoană fizică erau cei în interesul cărora urmau să fie emise deciziile favorabile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării