main logo
938

Dosarul mitei de 1,5 milioane de lei: Cine sunt procurorii vizați

Procuratura Anticorupție anunță prima condamnare în dosarul mitei pentru procurori. Instanța de judecată l-a condamnat pe șeful-adjunct al unei direcții din cadrul Inspectoratului Național de Investigații pentru trafic de influență.

Dosarul mitei de 1,5 milioane de lei: Cine sunt procurorii vizați

Acesta a fost condamnat la o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 90.000 lei. Polițistul condamnat este Valentin Samoil, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

În iulie curent Procuratura informa că dosarul penal în care figurează cei doi procurori este în curs de finalizare, acestora urmând să le fie înaintată învinuirea. Șefa serviciului de presă al Procuraturii Anticorupție a declarat pentru ZdG că între timp urmărirea penală pe această cauză a fost deja finalizată, fiind necesară prezentarea materialelor părților, examinarea eventualelor cereri și demersuri, precum și întocmirea rechizitoriului.

Roman Clim a fost numit în funcția de procuror în Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Ciocana, pe data de 28 decembrie 2016. Acesta este feciorul lui Eugen Clim, judecător la Curtea de Apel Chișinău și soțul Olesei Clim, șefa direcției juridice de la Moldatsa. 

Eugen Tifoi a fost numit în funcția de procuror în Procuratura sectorului Ciocana, municipiul Chișinău, printr-un Ordin al Procurorului General al R. Moldova nr. 1226-p din 06 decembrie 2005.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării