main logo
678

Dosarul lui Petic a fost transmis spre rejudecare în instanța primară

Dosarul penal pe numele activistului Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost transmis spre rejudecare la Judecătoria Orhei, care l-a condamnat iniţial pe activist la 3,5 ani de închisoare pentru acuzaţia de viol.

Dosarul lui Petic a fost transmis spre rejudecare în instanța primară

Potrivit agenţiei Infotag, decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău la sfârşitul săptămânii trecute. Petic a fost eliberat din arest chiar din sala de judecată, unde audierile s-au desfăşurat cu uşile închise, transmite Știri.md

Activistul şi fostul angajat al Poliţiei de Frontieră va petrecere următoarele 60 de zile în arest la domiciliul său din Ungheni.

În opinia vicepreşedintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, următorul caz care urmează a fi revizuit este cel al lui Sergiu Cebotari, angajat al întreprinderii de stat "Poşta Moldovei", care a fost condamnat în anul 2019 la opt ani de închisoare, dar el a reuşit să plece din ţară. 

Deputatul a amintit pe reţelele sociale că Cebotari a comunicat despre existenţa unor scheme de corupţie la "Poşta Moldovei". 

"Conducerea companiei a fost demisă. Au loc percheziţii, iar ancheta a început. Cebotari se află încă în străinătate", a menţionat el.

Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, a spus anterior că va face tot posibilul ca Cebotari să primească azil politic.

"El, la fel ca şi Gheorghe Petic, este deţinut politic. Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că aceşti oameni să fie eliberaţi", a spus el.

Gheorghe Petic a devenit cunoscut după ce în vara anului 2018 a dezvăluit o schemă de contrabandă cu ţigări la frontiera moldo-română. Potrivit lui, în contrabandă sunt implicaţi oficialii de rang înalt din Moldova. Ulterior el a fost reţinut pentru viol. 

Petic, care este şi preşedintele organizaţiei teritoriale a partidului de opoziţie Platforma Demnitate şi Adevăr, susţine că acest dosar i-a fost fabricat. La 20 martie, judecătoria de primă instanţă l-a condamnat pe Petic la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării