main logo
821

Dosarul lui Dumitru Jomir: Cum își amintesc inculpații noaptea de Revelion

Cei doi inculpați în dosarul morții lui Dumitru Jomir și-au recunoscut vina în acest dosar în luna mai 2020, la cinci luni după comiterea faptei.

Dosarul lui Jomir: Cum își amintesc inculpații noaptea de RevelionFoto: zdg.md

Asta însă le-a adus o condamnare mai mică, pedeapsa fiind redusă cu 1/3, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Declarațiile inculpaților

Simion Midoni a declarat că, la 1 ianuarie 2020, era împreună cu Tudor M. și Cristina (numele i-a fost cenzurat), la un prieten în satul Costești, r-nul Ialoveni, unde au întâlnit Anul Nou. Apoi, fratele său, Fiodor, a fost telefonat de un băiat, Ștefan, l-a felicitat cu Anul Nou și i-a propus să meargă pe la un alt prieten de-al lor, Dumitru, pentru a sărbători acolo mai departe. Au luat taxiul și au mers încolo, casa acestuia fiind în apropierea casei lui. Ștefan a ieșit în drum și i-a servit cu câte 50 gr., apoi a ieșit și Dumitru Jomir și alte persoane. La un moment între Tudor (minorul inculpat în dosar, n.r.) și Dumitru Jomir a început o ceartă. Nu știe de la ce a început conflictul. Ei au început a se lovi reciproc. Atunci a intervenit și el și i-a aplicat lui Dumitru Jomir mai multe lovituri cu pumnii și picioarele, l-a lovit probabil și cu ștacheta pe care, „poate a rupt-o din gard, dar a putut s-o ia de jos”.

De la lovituri Dumitru a căzut jos și el cu Tudor l-au mai lovit, apoi au încetat. Dumitru s-a ridicat și s-a dus în ograda lui Petrea Dumitraș, unde sărbătoreau Anul Nou. Ei au rămas în drum. Peste 5-10 minute Dumitru Jomir a ieșit din nou în drum, cu încă o persoană și a început să-i înjure și s-a pornit într-o altă direcție. El l-a ajuns din urmă și l-a lovit cu picioarele și cu pumnii în diferite regiuni ale corpului și în cap tot. Dumitru a căzut jos, și când a văzut că nu se ridică, l-a rugat pe Grigore să sune la Urgență. Până la venirea ambulanței, cineva l-a spălat cu apă pe Dumitru, apoi a venit ambulanța și l-au luat la spital, după care a venit și poliția. El a dat declarații, apoi a plecat acasă, după care a fost reținut. Servise alcool în acea noapte și nu poate reda cu precizie toate acțiunile pe care le-a făcut. Nu a urmărit niciun scop atunci când l-a lovit pe Dumitru Jomir și nici nu se uita unde îl lovește. Prejudiciul material este de acord să-l restituie, dar prejudiciul moral este prea mare. Se căiește de cele întâmplate. S-au bătut ca între băieți.

Inculpatul minor Tudor M. a declarat că, la 31 decembrie 2019 a mers în ospeţie la un prieten, Ion din s. Costești, r-ul Ialoveni pentru a sărbători Anul Nou. Cu el au mai petrecut Simion Midoni, Fiodor Midoni, Ion şi Cristina, prietena lui Simion. La 1 ianuarie 2020, în jurul orei 01.00, au mers în deal la școală, pe strada unde locuiește Simion Midoni să se întâlnească cu Grigore și Ştefan, acolo erau şi alte persoane pe care nu le cunoaşte, care sărbătoreau Anul Nou. În drum a ieșit și Dumitru Jomir, care a început să înjure. El i-a făcut observație, iar Dumitru Jomir l-a lovit. El l-a lovit înapoi cu piciorul în spate și Dumitru a căzut jos, atunci el i-a mai aplicat câteva lovituri cu picioarele în regiunea spatelui. Și Simion Midoni a intervenit și a început să-i aplice lovituri lui Dumitru Jomir. Cineva din băieții prezenți i-a despărțit, pe el l-au tras într-o parte, apoi Dumitru s-a sculat și s-a dus în ogradă. După aceasta, el s-a dus mai în deal și nu poate spune ce s-a mai petrecut acolo. În cap pe Dumitru Jomir nu l-a lovit, l-a lovit doar în spate. Nu a văzut cum Simion Midoni a luat ștacheta, toți erau în stare de ebrietate. Se căiește de cele întâmplate, este de acord să achite prejudiciul, dar suma este enormă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării