main logo
425

Dosarul Lucinschi: O judecătoare a fost înlocuită cu alta

Judecătoarea Maria Negru, care făcea partea din completul ce examina dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi, a fost înlocuită cu magistrata Silvia Vrabie.

Dosarul Lucinschi: O judecătoare a fost înlocuită cu alta

Avocatul spune că acest lucru s-a întâmplat fără niciun motiv ceea ce contravine legii. Prin urmare, apărarea a cerut recuzarea judecătoarei Vrabie, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Inițial cauza a fost repartizată completului permanent cu președintele Ion Pleșca în componența sa. Pe data de 17 a avut loc prima ședința de judecată și ne-au anunțat că Maria Negru a fost înlăturată și înlocuită cu Silvia Vrabie, dar nu există nici un motiv pentru această schimbare. Legea prevede clar că dosarele sunt examinate de aceeași judecători de la început până la sfârșit. Uneori, pot fi înlocuiți, dar acesta lucru se face motivat și înștiințarea părților. O dată ce lipsesc actele procedurale care confirmă legalitatea înlăturării unui judecător, noi am pus la îndoială și legalitatea doamnei judecător Vrabie”, a declarat Gheorghe Ulianovschi, avocatul lui Chiril Lucinschi.

Completul nou a respins cererea avocatului privind recuzarea judecătoarei Silvia Vrabie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării