main logo
501

Dosarul Lucinschi: Expertiza financiar-contabilă cerută de avocați, respinsă

Avocații lui Chiril Luncinschi au solicitat, repetat, efectuarea unei expertize financiare, însă și de această dată judecătorii de la Curtea de Apel au respins cererea.

Dosarul Lucinschi: Expertiza financiar-contabilă, respinsă din nou

Fostul deputat era gata să o achite cu banii proprii, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Apărătorii spun că o expertiză ar putea demonstra că învinuirile aduse clientului lor sunt nefondate. Procurorii însă îi acuză de tergiversare. Un judecător din complet a avut o opinie separată.

„Am cerut astăzi instanței de judecată de a transmite dosarul la Centrul Național de Expertize judiciare pentru realizarea unei expertize judiciare economico-financiare. Acesta expertiză poate confirma și poate descoperi adevărul că învinuirea adusă lui Chiril Lucinschi, fără dubiu, este una contrară legii”, Corina Stratan, avocată.

Procurorii însă au fost împotriva solicitării și au acuzat avocații că încearcă să tergiverseze examinarea.

„– Dar cum o expertiză ar putea tergiversa? – Pentru că și durează un timp deoarece este expertiză deja aceste solicitări au fost invocate în instanța de fond, au fost invocate nemijlocit în instanța de apel. Instanța s-a expus pe marginea acestor demersuri. Bineînțeles noi desprindem tergiversarea neîntemeiată a examinării cauzei. Din experiența dvs. cât timp ar putea dura o astfel de expertiză. – Depinde, nu pot să…nu cunosc”, Djulieta Devder, procuror.

Cererea a fost respinsă de doi dintre judecători. Cel de-al treilea, Sergiu Furdui, a avut o opinie separată, care însă nu a fost făcută publică, deocamdată.

„E respinsă? – Da. – Dar cine a avut o opinie separată. E publică și ea. – Veți citi hotărârea. – În dependență de asta avem o altă cerere. – La etapa actuală presa iese din sala de judecată”.

Așa că avocații au cerut recuzarea celor doi judecători. 

Ședința a fost amânată pentru 11 aprilie. Chiril Lucinschi a fost condamnat de prima instanță la 5 ani și 6 luni de închisoare. Exact acum un an, el a fost recunoscut vinovat de spălare de bani și fals în declarația de avere. 

Acum, acesta se află sub control judiciar. Fostul deputat nu-și recunoaște vina, iar avocații au declarat anterior că clientul lor a fost învinuit că a spălat banii obținuți dintr-o infracțiune care nu a existat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării