main logo
992

Dosarul Laundromat: 268 de milioane de lei, sechestrați de ARBI

Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a aplicat sechestre în valoare de peste 268 de milioane de lei în baza delegațiilor procurorilor, pe parcursul săptămânii trecute.

Dosarul Laundromat: 268 de milioane de lei, sechestrați de ARBIFoto: știri.md

Este vorba despre indisponibilizarea mai multor bunuri de proveniență dubioasă în dosarul Laundromat, dar și executarea unei delegații venite de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în valoare de 120 de mii de lei, transmite Știri.md.

În prezent, ARBI are în procedură 169 de delegații în privința a 284 de subiecți.

De asemenea, pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție.

Astfel, Direcția analitică a finalizat 11 analize operaționale și a pornit 11 analize operaționale noi. Direcția legislație și expertiză anticorupție a recepționat 26 de proiecte de acte normative pentru expertizare, 12 rapoarte de expertiză și 15 avize au fost remise autorilor, iar 32 sunt în procedură.

În perioada menționată au fost eliberate 90 de caziere de integritate. Actualmente, două persoane se dețin în izolatorul de urmărire penală al CNA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării