7 dec, 2020 10:52
764
1

Dosarul fraudei bancare: Măsuri preventive pentru cei 6 reținuți

7 dec, 2020 10:52
764
1

Șase persoane, printre care foștii conducători ai celor 3 bănci falimentate (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială), dar și reprezentanți ai holdingului Șor, au fost puși oficial sub învinuire pentru două capete de acuzare.

Dosarul fraudei bancare: Măsuri preventive pentru cei 6 reținuți

Despre aceasta a anunțat Procuratura Generală după ce vineri, 4 decembrie, a reținut 6 persoane, transmite Știri.md.

Potrivit informației, procurorii le-a înaintat celor 6 învinuirea pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale.

''Sâmbătă și duminică, după lungi ședințe, în care avocații învinuiților au înaintat recuzări și au solicitat amânări, magistrații au admis demersurile procurorilor, dispunând arestarea a cinci figuranți pentru 30 de zile. Fiind audiați de procurori, patru dintre aceștia au făcut uz de dreptul lor procesual de a nu da declarații.

Imediat după pronunțarea încheierii de arest, avocații au solicitat intervenția serviciilor de asistență medicală urgentă, trei din cei 5 arestați preventiv fiind preluați de medici și internați în spital. În cursul zilei de astăzi, procurorii urmează să stabilească necesitatea aflării acestora în continuare în instituțiile medicale.

Cât despre un alt figurant din dosar care a depus depoziții pe marginea învinuirilor aduse, instanța a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru o lună.

Amintim că, toți șase învinuiți au fost reținuți vineri de Procuratura Anticorupție și PCCOCS, cu suportul operativ al CNA, aceștia fiind cercetați penal în dosarul privind devalizarea sistemului bancar, în cadrul căruia, statut de învinuit au și alte persoane.

Tot vineri, în cadrul aceluiași dosar procurorii au audiat, în calitate de martori, și alte persoane, declarațiile cărora sunt relevante pentru anchetă'', se arată în comunicat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter