main logo
988

Dosarul francezului înșelat în R. Moldova: Fosta iubită, achitată

Marina Fadievici, care s-a ales cu mai multe terenuri în proprietate în urma relației avute cu un investitor francez, a fost achitată de către Curtea de Apel Bălți în dosarul intentat pentru escrocherie.

Dosarul francezului înșelat în R. Moldova: Fosta iubită, achitată

Patrick Sannier, investitorul care a denunțat-o pe Fadievici, s-a arătat dezamăgit de decizia instanței și i-a îndemnat pe străini să se abțină de a face investiții în Moldova, invocând că nu sunt protejați de justiție și riscă să-și piardă banii.

La rândul său, Fadievici a declarat în instanță că a fost folosită de francez în interesele sale, iar apoi hărțuită în instanțe.

Patrick Sanier a cunoscut-o pe Fadievici prin intermediul unui portal de anunțuri matrimoniale, iar când a venit în Republica Moldova, a decis să-și deschidă o afacere. La 27 septembrie, 2005, Patrick Sannier înregistrează în Republica Moldova întreprinderea cu capital străin PS-Internaţional, iar în calitate de administrator o numeşte pe iubita sa, Marina Fadievici, scrie CrimeMoldova.

Deoarece legislaţia moldovenească nu permite vinderea terenurilor agricole cetățenilor străini, Patrick şi Marina se înţeleg că terenurile să fie înregistrate pe numele lui Fadievici. Pe parcursul a doi ani Patrick îi transmite cu regularitate bani Marinei Fadievici, pentru procurarea terenurilor, prin reţeaua Western Union, în jur de cca 2 milioane de lei. Astfel, sunt procurate peste 200 de hectare răzlețe de teren, care, treptat sunt schimbate într-un teren agricol consolidat, cu suprafaţa de 110 hectare.

Pe o suprafaţa de cca 30 de hectare, francezul plantează o livadă . Materialul săditor este adus din Franța, pentru fiecare puiet fiind achitat 6 euro. Antreprenorul francez investeşte şi în irigare, la moment livada dispune de un sistem performant de irigare prin picurare. Amenajarea livezii l-a costat pe francez cel puţin 600 de mii de euro, în afară de cheltuielile pentru procurarea terenurilor.

Între timp relația dintre cei doi se răcește și Marina Fadievici refuză să-i mai dea francezului în arendă terenurile, care au fost procurate pe banii săi, acesta riscând să rămână fără livadă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării