main logo
835

Dosarul diplomelor. Glavan: Nu am văzut probe că sunt emise în Moldova

Presă rusă a scris recent despre dosarul diplomelor deschis pe numele mai multor medici care activau în Israel în baza unor diplome false, emise inclusiv în Republica Moldova.

Dosarul diplomelor. Glavan: Nu am văzut probe că sunt emise în Moldova

„E trist când numele Republicii Moldova apare în scandaluri internaționale atât de urâte. Mai ales că opinia publică are la îndemână toate premisele ca să creadă că „fumul nu iese fără foc”. (1) Avem o mulțime de cetățeni străini, cu precădere din țările arabe, care vin să-și facă studiile la Universitatea de Medicină din Chișinău. (2) Nu o singură dată, membrii comunității lor au fost subiectul unor investigații penale, inclusiv din perspectiva falsificării actelor de ședere. (3) De ce să nu admitem un rău și mai mare: diplome de studii falsificate”, comentează ex-ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, transmite Știri.md.

Ex-ministrul mai spune că nu a văzut probe și nu are siguranța că aceste diplome false sunt emise în R. Moldova. 

„Totuși, pentru a face claritate, se impun niște explicații detaliate din partea USMF. Explicații care să spulbere speculațiile și să evite un eventual prejudiciu de imagine atât la nivel național cât și internațional

Și asta n-ar fi suficient. Consider oportună implicarea Procuraturii și a Ministerului de Externe întru verificarea oricăror posibile legături ale grupurilor infracționale cu funcționarii de la USMF sau de la Ministerul Educației. Să înțelegem cu toții: vorbim de diplome confecționate de către infractori sau de blanchete originale emise fără suport legal?”, se întreabă ex-ministrul Sănătății.

Ruxanda Glavan conchide că „o eventuală implicare a funcționarilor noștri în falsificarea diplomelor de studii pentru cetățenii străini, trebuie tratată la modul cel mai serios”. 

Amintim că, 40 de medici și farmaciști au fost reținuți de oamenii legii și sunt cercetați pentru „falsificare locurile de studiu, numărul de cursuri finalizate, lista cursurilor în care au fost instruiți și notele obținute.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării