main logo
1078

Dosarul Braguța: Un polițist, bănuit că ar fura din coletele deținuților

Un gardian de la Izolatorul de Detenție Preventivă din Chișinău a fost surprins de camerele video cum a sustras aparatele de ras din coletul unui deținut.

Dosarul Braguța: Un polițist, bănuit că ar fura din coletele deținuților

Polițistul se numește Aurel Ciloci-Doni și are statut de învinuit în dosarul intentat în cazul decesului lui Andrei Braguța, transmite Știri.md cu referire la crimemoldova.com.

Cazul a avut loc la mijlocul lunii iulie 2018. În seara de 13 iulie un gardian i-a transmite unui deținut coletul, iar acesta a semnat la primire. Pentru că este interzis ca deținuții să păstreze în celule aparate de ras, polițistul a pus obiectele într-o boxă de lângă celulă.

În dimineața de 14 iulie, ora 05:42, sergentul Aurel Ciloci-Doni este surprins cum verifică boxele de lângă celule, găsește aparatele de ras, le ia și pleacă.

În aceeași zi, la ora 15:17, în timp ce este condus la baie, deținutul observă că aparatele de ras lipsesc. Șeful Izolatorului, Eduard Iarmenco, a vizionat înregistrările video și a constatat cine a sustras obiectele.

Sursele CrimeMoldova susțin că Ciloci-Doni și Iarmenco ar fi în relații de prietenie, astfel gardianul a scăpat nepedepsit, iar deținutul a fost convins să nu depună plângere.

Sergentul Aurel Ciloci-Doni a ajuns în atenția presei în mai 2014, după ce a fost reținut, de securitatea transnistreană la punctul de trecere Hagimus din raionul Căușeni, pentru că avea asupra sa arma din dotare și muniții.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării