main logo
1980

Dosarul Braguța: Un avocat a rămas fără licență

Avocatul Anatol Bulgaru a rămas fără licență, iar avocatul Vladislav Nevreanschi s-a ales cu o preîntâmpinare pentru că nu și-au îndeplinit corespunzător obligațiunile pentru a-l apăra pe Andrei Braguța, decedat vara trecută, în timp ce se afla în custodia poliției.

Dosarul Braguța: Un avocat a rămas fără licențăAvocatul Anatol Bulgaru a rămas fără licență.

Decizia a fost luată de către Comisia de Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților din Moldova.

Solicitat de Crime Moldova, Vitalie Tăbârță, președintele Comisiei, a declarat că Anatol Bulgaru, deși a semnat un contract și a încasat onorariu pentru a-l apăra pe Braguța, nu a întreprins aproape nimic pentru a-și apăra clientul. În cazul lui Nevreanchi, acesta a primit o pedeapsă mai blândă pentru că a întreprins anumite acțiuni.

„Noi am analizat discursul lui Nevreanschi în judecată, atunci când a fost eliberat mandatul de arestare. A fost un discurs argumentat, profesionist. Și atunci când a fost reținut Braguța, Nevreanschi, care fusese desemnat de stat, s-a opus arestării lui Braguța. Totodată, apărătorul a comunicat procurorului că Andrei Braguța avea leziuni corporale. Oricum, Nevreanschi nu a epuizat toate căile de apărare. Pe de altă parte, am luat în considerație faptul că el a fost înlăturat din proces, după ce Ion Braguța a semnat un contract cu Bulgaru, iar ultimul a luat banii și a lăsat mâinile în jos”, a precizat Tăbârță.

Ion Braguța a comunicat că Nevreanschi, care era desemnat de stat, a cerut de la el 3.500 de lei. Părintele bărbatului decedat a mai spus că i-a achitat lui Bulgaru în jur de 900 de euro pentru ca acesta să-i apere fiul, primind bon de plată doar pentru 700 de euro.

Banii au fost oferiți de bunica lui Andrei Braguța, din economiile făcute pentru a fi petrecută pe ultimul drum.

Anatol Bulgaru refuză să restituie banii familiei Braguța.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării