16 feb, 2018 09:28
943
0
Dosarul Braguţa: S-a finalizat vizualizarea imaginilor video
16 feb, 2018 09:28
943
0

Studierea înregistrărilor video în dosarul Braguţa, propuse de către avocaţi, s-a încheiat într-o şedinţă închisă.

Dosarul Brăguţă: S-a finalizat vizualizarea imaginilor video. Foto: captură video

Participanţii la proces pot acum să examineze probele adunate de către procuror în cadrul urmăririi penale. Tot azi, acuzatorul de stat a anunţat în faţa instanţei că renunţă la ceilalţi martori înregistraţi în dosar, scrie jurnal.md.

Avocatul părţii vătămate, Vadim Vieru, spune că în cadrul şedinţei viitoare urmează să îşi exprime punctul de vedere toţi avocaţii implicaţi în dosar asupra solicitării procurorului de a nu fi audiaţi restul martorilor. 

Procurorul susţine că a renunţat la audierea celorlalţi martori, întrucât depoziţiile acestora sunt irelevante.

Trei foşti colegi de celulă cu Andrei Brăguţă sunt cercetaţi în stare de arest şi unul în arest la domiciliu, fiind învinuiţi că l-au torturat pe tânărul care a murit în detenţie, în luna august trecut. Trei poliţişti sunt în arest la domiciliu, fiind acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri bătaia. Totodată, au fost iniţiate cauze penale pentru exces de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale. Într-un alt dosar, 13 angajaţi ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie Chişinău sunt învinuiţi de tratament inuman. Inculpaţii riscă până la opt ani de închisoare. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter