main logo
935

Dosarul Braguța: Procurorul a renunțat la o parte din martori

Acuzatorul de stat în dosarul Braguța a refuzat la o parte din martori. Este vorba despre medicii care au fost chemați să-i acorde ajutor medical bărbatului încarcerat.

Dosarul Braguța: Procurorul a renunțat la o parte din martoriDosarul Braguța: Procurorul a renunțat la o parte din martori. Foto: CrimeMoldova

Totodată, procurorii au intentat în cazul lui Andrei Braguța încă un dosar penal pentru neacordarea ajutorului medical.

Procurorul Ruslan Lupașco a confirmat că se mai instrumentează un dosar în cazul Braguța. Omul legii a precizat că acuzarea a renunțat la unii martori, deoarece declarațiile lor nu mai sunt probe relevante pentru dosar. Lupașco nu a putut să spună dacă medicii, care nu au mai depus mărturii, ar figura ca suspecți în alt dosar.

În cadrul ședinței de joi, 15 februarie, participanții la instanța de judecată au vizionat înregistrările video, în care se arată cum Andrei Braguța este maltratat în celulă de alți trei deținuți, iar cei trei polițiști, care erau de gardă, nu au intervenit. La următoarea ședință urmează să fie examinate probele scrise, scrie CrimeMoldova.

Andrei Braguța a decedat în penitenciar la zece zile după ce a fost reținut de un echipaj al poliției pentru depășirea limitei de viteză. Tânărul suferea de schizofrenie paranoidă, care i se acutizase în timpul detenției unde a fost bătut și s-a ales cu pneumonie. 

Cazul a avut o mediatizare largă și un impact social sporit. Astfel, au fost demiși un procuror, judecătorul, care a eliberat mandat de arestare, precum și unii medici din Penitenciarul nr.13. Pe masa magistraților au ajuns două dosare penale, în primul sunt învinuiți trei deținuți și trei polițiști, iar în cel de-al doilea, 13 polițiști.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării